Честване на Денят на будителите в АБИ, 2020г

 

ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ

 

В РАМКИТЕ НА ПРОЕКТ FRESHER, КАТО ПРЕДХОЖДАЩО СЪБИТИЕ «ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2020» СЕ ОРГАНИЗИРА ЧЕСТВАНЕ НА ДЕНЯТ НА БУДИТЕЛИТЕ

КАКВО? «ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ», ОРГАНИЗИРАН ОТ АГРОБИОИНСТИТУТ ССА, ПО ПРОЕКТ FRESHER И СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА БФ, СУ

КЪДЕ? В АГРОБИОИНСТИТУТ, В СГРАДАТА НА БИОЛОГИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ, ЕТ.4 БУЛ. ДРАГАН  ЦАНКОВ , №8

КОГА? ПОНЕДЕЛНИК 2 НОЕМВРИ 2020 г. ОТ 10 ДО 12 Ч.

Проектът FRESHER има за цел да популяризира науката и дейността на учените сред обществото, както и да насърчава все повече млади хора да ориентират бъдещото си развитие към науката. Чрез серия от дейности и участия и медийни прояви фокусът на тази инициатива /2020/, ще бъде посветен върху повишаване на общественото разбиране и ангажираност с науката. Основните дейности през нощта ще включват прояви за ангажиране на ученици, студенти граждани, учени в цялата страна с развитието на науката, провеждане на викторини, научни кафенета, експерименти, научни шоута, симулации, игри и конкурси.

«Денят на Будителите», е общобългарски празник, посветен на българските просветители. Отбелязването му е традиция сред просветната и академична общност. Тази година празникът се чества в неделя, затова на 2.11.2020 понеделник, в АгроБиоинститут ще го отпразнуваме, като предхождащо събитие, което ще промотира Европейската нощ на учените.

Каним всички студенти, ученици и заинтересовани млади хора да посетят АгробиоИнститут, за да отпразнуваме заедно празника на Будителите.

Ще запознаем всички гости с работата на института и учения, текущите проекти и научни изследвания.

* За всички посетители, гости, участници ще има осигурени безалкохолни напитки, плодове и снаксове

За информация за участието в конкурсите, програмата и всички новости посетете Фейсбук страницата https://www.facebook.com/events/766641190746065/ и страницата на

 АгроБиоИнститут www.abi.bg